03/13 07:34 4 løp - Belmont vs View
03/13 06:54 3 løp - Belmont vs View
**AUS Belmont**

**Løp for treåringer – 1200 meter – Gr. 1**

Belmont er et Gruppe 1-løp for treåringer som løpes over 1200 meter på Royal Randwick Racecourse i Sydney, Australia. Løpet avholdes årlig i september eller oktober, og er et av de mest prestisjefylte løpene for hester s tre år gamle og yngre i Australia.

Belmont ble først løpt i 1954, og har blitt vunnet av en rekke championhester, inkludert Todman, Manikato, Starcraft og Zoustar. Løpet er oppkalt etter den legendariske hesten Belmont, som vant både Melbourne Cup og Caulfield Cup i 1952.

Belmont er et svært konkurransepreget løp, og tiltrekker seg de beste treåringene i Australia hvert år. Vinneren av Belmont mottar en betydelig premiepott, og får en plass i Australian Stud Book.

Belmont er et spennende og actionfylt løp som alltid tiltrekker seg en stor mengde tilskuere. Det er et must-see-arrangement for alle som elsker hesteveddeløp.