12/01 13:07 6 Chartres (8. løp) vs View
12/01 12:30 5 Chartres (8. løp) vs View
12/01 11:58 4 Chartres (8. løp) vs View
12/01 11:29 3 Chartres (8. løp) vs View
Chartres er en årlig hesteveddeløpsturnering som arrangeres i byen Chartres i Frankrike. Turneringen har en lang historie, med den første løpet som ble avholdt i 1839. Chartres-løpet er et flatbaneløp for fullblodshester, og det er et av de mest prestisjefylte løpene i Frankrike.

Løpet avholdes på Chartres-banen, som er en av de eldste og mest ærverdige banene i Frankrike. Banen ble bygget i 1837, og den har vært vertskap for noen av de største navnene i hesteveddeløp, inkludert Frankel, Sea The Stars og Enable.

Chartres-løpet er et gruppe 1-løp, som er den høyeste klassifiseringen av løp i Frankrike. Løpet er åpent for hingster og hopper som er tre år eller eldre, og det løpes over en distanse på 2400 meter.

Chartres-løpet er et meget konkurransepreget løp, og det tiltrekker seg de beste hestene og rytterne fra hele verden. Løpet er også en stor begivenhet for byen Chartres, og det trekker til seg store folkemengder hvert år.